Menu

Dansk eSport skal videre – CSGO LIGA

Øverst på vores ønskeliste står et punkt, anderledes end alt andet, noget som kan være med til at udvikle dansk eSport videre. Vi skal have genindført den store nationale liga som vi drev på slap.dk før i tiden. Vi havde 12 gode år på SLAP.dk. Det fører vi nu videre her på eSport.dk!

Vi elsker alt eSport !

Almindelig sport er funderet i et hav af forskellige former og strukturer. Der er holdspil, spil med singleplayer, håndbold, fodbold, tennis osv. Omend det kun er de færrest spiltitler der når op på et betydende eSports niveau, så er der på samme måde en stor diversitet i de spiltyper der finder vej til eSportens verden.

StarCraft er et strategi 1vs1 spil, League og Legends og Counter Strike er et kombineret action og strategi samt holdspil med 5 mand på hvert hold. Selvom League of Legends et genialt spil som virkelig har slået igennem på både internationalt og nationalt plan, så har Danmark altid været og vil fortsat være et Counter Strike land. Der kom et knæk da CS:GO blev lanceret, og alle CS communities fik kolossal nedgang. Det har gjort det svært for eSporten i Danmark – ihvertfald for en periode.

CS:GO på vej tilbage
Nu er CS:GO på vej tilbage, og det varer nok ikke så lang tid inden det for alvor slår benhårdt igennem herhjemme.
Markedet rører helt vildt på sig, og rigtige mange virksomheder er begyndt at finde vej ind til eSporten. På samme måde er et hav af organisationer, hold og andre aktiviteter ved at blive født. Noget af det vil ikke lykkedes, en del vil bære igennem og en lille del af det vil slå helt vildt igennem.

eSport.dk
Her på eSport.dk sidder vi midt i det hele, og vil gerne selv tro på at vi har en lille finger med i spillet om hvordan eSporten skal udvikle sig fremadrettet. Det er ihvertfald en af visionerne med eSport.dk. Vi har allerede søsat en række initiativer. Nogle er hurtige omsættelige, hvor andre af vores projekter er langsigtede.
Vi har fået sparket gang en masse CS:GO og Hearthstone turneringer i gang. Vi er begyndt at udvikle lidt med livestream/casting. Skridt for skridt bliver det bedre og bedre kvalitet for hver gang vi afholder en turnering.
Nu skal vi se på andet content. redaktionel indhold, som interviews, test, anmeldelser og hvad vi nu ellers kan trylle frem!

Men en ting står over alt andet.

COUNTER STRIKE GLOBAL OFFENSIVE LIGA
Ja lige netop -> en CS:GO LIGAnn

SLAP.dk

 • I mere end 12 år drev vi Danmarks største liga på slap.dk.
 • Vi havde knap 150 hold spillende i ligaen i hver sæson, som var drevet af lidt under 20 admins.
 • En sæson varede ca. 2½ måned, og med pauser imellem var ligaen igang hele året rundt.
 • Derudover kom en række cups og andre former turneringer oveni.
 • Vi har haft over 30.000 mennesker igennem SLAP over de mange år

Det mest imponerende er at det har været drevet af frivillige i de mange mange år.

eSport.dk
i 2012 satte vi SLAP.dk på pause, netop fordi CS var nede, men her i 2015 da vi skulle igang igen, valgte vi at starte forfra på esport.dk. Det er planen at den store liga vi drev på slap.dk skal i gang igen på eSport.dk – sammen med en hel række af andre aktiviteter.

Den nye hjemmeside er i gang, og der vil snart komme en beskrivelse af ligaen, ligesom vi allerede har holdt det første korte interne møde omkring opstart af ligaen.

Men inden vi begynder at kaste os ud i det helt store med kæmpe armbevægelser, så vil vi gerne høre jeres mening om en CS:GO liga. Hvordan mener I den skal være, hvordan skal den struktureres, hvordan skal den fungere og i det hele taget vil vi gerne høre jeres tanker omkring en CS:GO LIGA.


Danske eSport - Facebook chatgruppe https://www.facebook.com/groups/1508178942841208/

eSport.dk - Hurtige eSports nyheder https://www.facebook.com/eSportdk/
www.slap.dk - www.eSport.dk - www.CopenhagenGames.com www.Comiccon.se ... og mere på vej :-)

13 comments

 1. Messias siger:

  Først qualifier’s af flere omgange så teams bliver fordelt i divisioner á Elite, 1. 2. og 3 division. Måske max 5 teams pr division så man får lavet noget ala top 15 i DK.

  Det hele skal supportes af en ordenlig hjemmeside, hvor folk kan kommentere på nyheder, interviews mm. Xplayn hjemmesiden var virkelig god på den front, men desværre manglende den folk da 1.6 døde.

 2. Benjamin Sturm siger:

  Dette er intet mindre end fantastisk at læse om.

  Jeg er selv fra de gamle dage og er kommet tilbage fra lang pause for at finde ud af at der intet var tilbage 🙁 Ingen Q-bots eller noget somhelst :p

  En liga som denne vil HELT klart hjælpe til med kontakt mellem klaner, de mindre communities dannes og mødes i et større.
  Synligheden for Danske CS teams bliver større – Og det bliver spændende at følge med i!

 3. CheatoN siger:

  Hej Sui. Synes det hele kommer an på om du ønsker det for de gode hold, eller for alle dem lige under helt ned til de dårligste 🙂

  I slap.dk var det for hyggen og der var ikke garanteret præmier. (Der var dog stortset altid hardware)
  Jeg synes det var fedt at det netop ikke var for top 10 i Danmark dengang, men dem under og så helt ned. Det mangler vi rigtig meget, hvor alle vores bedre hold, har en del forskellige alternativer.

  Men en kvalifikation, så man bliver placeret i de rigtige ligaer, noget med at man ikke kan tilmelde flere spillere efter en deadline, måske med 2-3 dispensationer der kan gives. Brugerbetaling/holdgebyr, så et hold ikke smutter, men bliver og spiller kampene sammen. Karantæne til dem der forlader en sæson i utide. Betaling skal være så alle kan overskue det, men ikke så lav at folk er ligeglad med det. Evt 500 kr. Pr team, og så en garanteret præmie(hvis du har sponsorer?)
  Op og nedrykning.

 4. Warwhale siger:

  Bruger/hold betaling er et must… I de gamle slap turneringer var det hamrendes irriterende at vinde en masse kampe på forfeit, men det kan nok ikke undgåes.. Der var snak om at holdene skulle have været sammen i 3 mdr og skulle have hjemmeside. Det synes jeg er ærgerligt. Da jeg har en plan om at samle et hold med nogle irl mates hvor vi ikke nødvendigvis lige laver en hjemmeside. Der skal være bans ved udeblivelse osv. Desuden synes jeg det var fedt i slap, at der var præmier i alle divisioner, det gør bare kampene lidt mere spændende. Også selvom det er 100m teflon!

 5. JKN siger:

  Godt at høre, at det bliver for bredden. Der kan sagtens være en stærk “superliga” men det som gjorde slap.dk ligaen så spændende var de mange divisioner (helt op til 10 så vidt jeg husker).

  Har følgende punkter:

  1. Kvalifikationer der på fair vis fordeler holdene i divisioner til første sæson
  2. Én kamp om ugen – her kan man godt køre 2 kampe om ugen i de øverste 2-3 divisioner. Men for mange “hygge hold” er det for meget, så én kamp om ugen er nemmere at få planlagt. Jeg tænker i øvrigt BO3!
  3. Op og nedrykning, øverste 2 og nederste 2.
  4. Fra og med 2. sæson spiller man som nyt hold en god gammeldags test kamp. Placeres i tættest mulig division. Testes man som et “superliga” hold bliver man således placeret i højest mulige division med en ledig plads – og skal muligvis arbejde sig op gennem divisionerne. Kommer der i en senere sæson en plads højere oppe, er man naturligvis først i køen.
  5. Sæson på ca. 2 måneder lyder realistisk, 8 hold i hver division = 7 ugers kampe -> slutspil med top4 (1vs4, 2vs3 og finale) i den sidste uge.
  6. Brugerbetaling. Eksemplarisk beløb på de 150 kr. fungerede for jer førhen. Måske 300 er bedre nu 🙂
  7. Præmier til alle divisioner. Øverste division vælger først ligesom førhen – fint system.

  Det var alt hvad jeg havde indtil videre, håber på at se en bredde liga snarest muligt!

  • JKN siger:

   Ja og så er det rigtig vigtigt at få skabt noget kommunikation mellem holdene på siden selvfølgelig. Det var et helvede at skulle tilføje utallige folk på steam for at spille kampene i jeres test sæson 🙂

   Desuden kunne jeg godt lide referaterne førhen, bare en lille tekst fra hvert hold. Så kom man lidt til at kende de andre hold og spillere, hvilket gjorde det sjovere at kæmpe om sejrene 🙂

 6. OnaNisten (Tornbjerg) siger:

  Er også fra de gamle dage, dog mere seriøs nu 😉

  Kunne også være fedt at lave Mix turnering når det er oppe at køre. hvor man kan join lobby med 20-50-100(what ever) andre hvor man vælger hvad man er (caller, rifle, awp osv) også mixer den selv holdene og køres som knockout og slutter samme dag

  Som de andre nævner, op og nedrykning ville være fedt, samt måske nogle “weekend-specials” med et mindre gebyr for tilmelding som selvfølgelig går til lidt af præmie men også til jer på Esport.dk. Så kan folk holde LAN osv og ens team kan aftale “Ja vi spiller 2-3 kampe fredag aften og fortsætter i løbet af lørdag og søndag hvis vi rammer finalen”

  Der er uendelig mange muligheder, kræver blot at folk støtter op om det :-)!

  Mvh,

 7. zeko siger:

  Fedt tiltag, Sui.

  skoveN vil som altid støtte op.

 8. tsunami siger:

  Hvonår regner man med at næste season starter op?

2 Pings/Trackbacks for "Dansk eSport skal videre – CSGO LIGA"
 1. […] udvikling Der er kommet nogle gode kommentarer til LIGA UDVIKLINGEN her, og vi håber at I alle vil fortsætte dialogen derinde, så vi kan få udviklet den bedst mulig […]

Skriv et svar