Menu

Dansk eSport – Betaling eller free

I sidste artikel i serien “Dansk eSport skal videre“, så vi på en række ting som kunne sikre os mere stabilitet og vækst i dansk esport. Herunder var også rigtige mange gode ideer fra jer alle.

Nu skal vi se på et af disse emner som dukker op igen og igen, under mange forskellige esports dialoger.
Det handler om betaling for deltagelse i turneringer her på esport.dk

Selvom der ikke er nogen tvivl om at,  selv en mindre betaling har en positive effekt, så er det noget vi skal være lidt forsigtige med.

SLAP LIGAEN med betaling.
Tilbage i de gamle SLAP-dage, så indførte vi også en mindre symbolsk betaling for hvert hold per sæson. Ganske kort så betød at det at rigtige mange af de ustabile hold som ofte lavede no-shows til turnering, pludselig blev væk. Der er jo altid hold der falder fra hinanden eller bare ikke har styr nok på deres ting osv., men det formindskede problemet så meget at det rent faktisk var muligt at drive en ordentlig liga.

Det betød også at vi pludselige havde lidt dækning for mange af de udgifter vi havde. F.eks. hosting, domæner, fragt osv. Samlet set var og er det alligevel en god sum penge der skulle finansiere det hele.

Alt i alt måtte vi konkluder at betaling til SLAP LIGAEN dengang var en success

SAMME PROBLEM
Nu står vi med en ny satsning, og denne gang her på esport.dk
Som I nok allerede har set, så har alle vore turneringer, hvad enten det er CSGO LIGAEN eller KoN, været ramt af mange hold der laver no-show eller smutter før tid etc.

Lige nu er det en TEST CSGOLIGA vi afvikler, og vi kommer formentlig til at lave yderligere et par testafviklinger af ligaen før det er hel på plads, Desværre ser vi samme kedelige tendens som der altid har være med ustabile hold der ikke kommer igang, eller som taber luften meget hurtigt.

BETALING BLIVER INDFØRT
Som jeg påpegede i sidste artikel, så er det allerede besluttet at der kommer betaling på ligaen, men denne gang vil det blive anderledes. Vi har et ønske om at folk, selvom de spiller på et hold, tager et personligt ansvar, og derfor har vores betalings løsning båret præg af disse tanker.

Ganske kort er der tale om at indføre en premium account der tegnes for ½år af gange, og som giver adgang til turneringer, specielt content og forhåbentlig nogle rabatter til forskellige andre aktiviteter/tilbud.

Til gengæld vil vi sørge for mange flere hænder (vi er igang med at rekrutter), flere esports aktiviteter og en meget mere effektiv afvikling af ligaen. Derudover vil vi også udbyde en hel del flere turneringer, sammen med mange forskellige partnere.

MODEL
Man kan gøre det her på rigtige mange forskellige måder.
Vi har valgt er at alle skal lave en betaling for sig selv, istedet for en samlet hold betaling som vi havde i SLAP LIGAEN. På den måde er folk med til selv at tage et personligt ansvar.

Overordnet set vil det blive indført for alle vore hovedspil. Det betyder at når først du har betalt dit kontingent, så vil du f.eks. både kunne deltage i  CSGO, HS, LoL og alle andre turneringer vi udbyder på siden her.

Derudover har tankerne også strejfet omkring at indføre et depositum for alle hold. Depositum kan være på f.eks. 500 kr. per hold per turnering. Despositum retuneres KUN, og KUN når holdet har afsluttet en turnering helt til ende.

SPØRGSMÅL
Et par spørgsmål som jeg håber du lige gider at bruge 2 min på at besvare.

 1. Hvad synes du om den personlige betaling istedet for en hold betaling
 2. Hvad synes du om et depositum per hold
 3. Har du andre ideer ommkring betaling vi kunne se på

 

 


Danske eSport - Facebook chatgruppe https://www.facebook.com/groups/1508178942841208/

eSport.dk - Hurtige eSports nyheder https://www.facebook.com/eSportdk/
www.slap.dk - www.eSport.dk - www.CopenhagenGames.com www.Comiccon.se ... og mere på vej :-)

13 comments

 1. JKN siger:

  Fint at få indført betaling, vi har fx allerede set de første to udtrækninger i vores division.

  1. I gamle dage splittede vi alligevel betalingen op i mellem os, men det lyder fint, at folk tvinges til dette. Så skulle man gerne undgå, at enkelte spillere alligevel er ligeglade, da de aldrig har lagt penge til det. Desuden er folk vant til denne model nu til dags, da faceit, esea osv. kræver individuel betaling.
  2. Det kommer lidt an på, hvor dyr den individuelle betaling bliver. Det kan pludselig blive en større mundfuld, hvis man skal betale hver for sig og oven i det lægge et depositum (som i mange tilfælde også splittes op individuelt..).

  Måske man skulle køre enten eller? Selvom jeg godt kan lide idéen om et depositum, så folk har større incitament for at færdiggøre turneringen.

  I forhold til at man nu får et premium abbonnement og mere for pengene, er det vigtigt med et esport.dk for ALLE. I satser på bredden med mange forskellige niveauer, og vi kommer alle til at betale det samme. Så er det også vigtigt, at der laves turneringer for forskellige niveauer, så det ikke hver gang er div 1-holdene, der får glæde af de mange penge, som bredden kommer til at smide i esport.dk. Mens de dårligere hold kan få én kamp i disse turneringer og være ude.

  • JKN siger:

   Nu der er åbnet op for snakken omkring turneringer, kunne det være super fedt med en “pokalturnering” med samme struktur som DBU pokalen i fodbold. Starter i laveste rækker hvor holdene mødes indbyrdes, de bedste går videre og møder dem fra division lige over og fortsætter så op til 1. div..

   • Sui siger:

    Det er virkeligheden det sværeste, at drive en turnering som er beregnet for både bredden og eliten.
    Jeg tror mere på at skille det ad, så vi har en stor liga for breddehold og så en seperate turnering for de bedre hold.

    Men lige nu og her er målet vores breddeturnering – LIGAEN, som skal bankes på plads.

    • JKN siger:

     Det er jeg helt med på, og godt at ligaen er førsteprioriteret lige nu. Nu tænker jeg bare i fremtiden, hvor det fremgår af nyheden, at der skal køre flere turneringer (mere for pengene..), og i den forbindelse tænkte jeg med det samme, at det var cups?

     Udover en pokalturnering, som nævnt i sidste kommentar, kunne man lave cups for div 1-2, 3-4 og lignende.

     • Sui siger:

      Jeg kan godt lide din ide med en pokal turnering.
      Men jeg tror en cup for hver division vil kræve en ekstra admin for hver division. Kan være vi kan have det på sigt, men det tager lidt tid at finde de rigtige hænder og så køre dem ind

     • JKN siger:

      Jeg tænker på onedaycups. Samme dag, en A cup med div 1-2, en B cup med div 3-5 (med nuværende divisioner) eksempelvis.

     • Sui siger:

      Det kan sagtens funger, min pointe er bare at lige nu handler det om at få gang i ligaen og få den op at køre ordentlig.

 2. Smask siger:

  Rigtig god ide med et premium betalingssystem system!
  Du/I må skrive hvis i kommer til at mangle en hjælpende hånd 🙂 Spiller selv på et mindre hold kaldet Randers eSport, og elsker at følge med i eSport både i Danmark, og i udlandet. Synes det er pisse fedt det i laver, og så endda frivilligt.. Fantastisk arbejde 🙂

 3. zeko siger:

  Depositum er umiddelbart fornuftigt. 500 kr. per hold.

 4. NwK siger:

  Fed ide med individuel betaling! det kommer helt sikkert til at have en positiv effekt på tuneringens fremmøde,

  Jeg tror dog i går galt i byen med et depositum pr. hold. Hvis i vil føre ide`en ud i virkeligheden ville i få større effekt ved at lave det som ESEA. Altså man betaler individuelt pr. tuneringen man tilmelder sig.
  Så hvis uheldet er ude og holdet mister en spiller, har de stadig en chance for at få en ny spiller ind så længe han også betaler indgangs gebyret på tuneringen. Dette vil efter min mening give spillerene den bedste mulighed for ikke at “miste” deres penge på en der skrider fra det hele.

  Men selvom ESEA praktisere den individuelle betaling hver eneste gang der er ny liga start, så møder hold stadig ikke op. Derfor har de været nødsaget til at lave en “prøve liga” som de kalder “ESEA open” hvor der i starten er en masse walkovers hvilket selvfølgelig går ud over kvaliteten i ligaen. Man kan dog som hold se frem til en mere positiv fremtid hvis man kan tilkæmpe sig oprykning til ligaen over.

  Jeg ser “ESEA Open” konceptet som en god start for nye hold til at spille sig varme og komme ind i tunerings miljøet på. samtidig giver det også en masse “gratis” penge til ESEA, da mange hold går i opløsning og ikke møder op.

  De 500. kr syntes jeg lyder som en meget fair pris som hold deltagelse. men del det gerne ud så det er 100kr pr mand. men giv muligheden for at betale for sine teammates.

Skriv et svar