Menu

Samsung CFG70 curved gaming skærm

Samsung CFG70 er Samsungs bud på en curved gaming skærm.
Vi har fået æren af at låne en af disse skærme for at udføre vores egen lille test!

2dsc_1062-600

Det tager ikke lang tid at bemærke denne skærms største egenskab – den er nemlig buet! Curved skærme har gennem nogen tid været populære hjemme i stuen, hvor de store TV skærme gjorde film og spil endnu mere spændende. Samsung tog dog skridtet videre og har nu udviklet en top moderne gaming skærm, hvor vi nu også kan nyde godt af den buede skærm. Men hvorfor skal man nu pludselig have en buet skærm frem for en almindelig skærm? Fagfolk siger, at en buet skærm øger indlevelsen og gør det nemmere at fokusere på hele skærmen, begge faktorer noget der lyder som sød musik i en gamers ører. Vi er dog endnu ikke overbevist og vi har derfor bestemt os for at teste skærmen.

Specifikationer:

24″ wide skærm
144 hz
1 ms responstime
Curved skærm
3000:1 static contrast ratio

2dsc_1060-6002dsc_1064-600

Design

Første punkt på dagsordenen er design. Som udgangspunkt er CFG70 skærmen flot at se på. Der er noget elegant over en buet skærm, som jeg faktisk synes, fungerer rigtig godt for en computerskærm. Jeg har aldrig været fan af curved TV skærme. Jeg kan sagtens se det revolutionerende i at lave en curved skærm, men ved TV skærme har det givet problemer, når man ønskede at hænge TV’et på væggen – det så mærkeligt ud. Det er de færreste, der hænger en computerskærm op på væggen og hvorfor skulle man da også dét, da man derved går glip af dén mobilitet en stående skærm har. Skærmen kan justeres på alle måder, op og ned, frem og tilbage, samt roteres så skærmen er vertikal i stedet for horisontal. Det eneste minus er, at skærmen kommer tættere på eller længere væk fra dig hvis du vil rykke den op eller ned. Dette kan give problemer med at skærmen faktisk kommer et stykke væk fra dig, hvis du ønsker at den skal stå højt.

2dsc_1068-600

Skærmen kan indstilles med 3 forskellige indstillinger som man selv kan definere via. skærmes kontrolpanel. Det er utrolig praktisk, at man nemt og hurtigt kan skifte mellem de forskellige indstillinger. F.eks. kunne man lave én indstilling til surfing, en til film og en til gaming. Skærmen styres primært med en knap der lidt atypisk er placeret bag på skærmen.

dsc_1123-600

Som en lille ekstra feature har skærmen også indbygget lys, der kan oplyse bordet under selve skærmen. Lyset kan dog kun indstilles til at være “interaktivt” eller “blinkende”. I den tid jeg har brugt skærmen, har jeg stadig ikke helt fundet ud af, hvordan den interaktive indstilling virker. Jeg kunne godt savne, at man kunne indstille lyset til at være tændt altid, da jeg faktisk synes det er en ret smart feature. Jeg bliver dog aldrig fan af blinkende lys.

Ydeevne

Skærmen har været testet i forskellige spil, til generel surfing, samt til film. Jeg har været ret begejstret for skærmen, når man ser film eller sidder og surfer. Skærmens bredde og den buede form gør det mere behageligt, hvis man ofte arbejder med flere vinduer åbne på samme tid. Det bliver nemmere, at have fokus på flere steder af skærmen og det bliver derfor mere overskueligt at arbejde med flere vinduer. Billedet er meget skarpt og jeg kan tydeligt se forskel på fra min normale Samsung 2233rz skærm til denne. Når man ser film, bliver man nemmere draget af filmen og det er også her nemmere at holde fokus. Det giver faktisk en helt biograflignende følelse. Herudover har skærmen også rigtig flotte farver, hvor f.eks. den sorte farve faktisk er sort. Det eneste minus er, at jeg godt kan have lidt svært at indstille skærmen helt som jeg vil have den. Vælger man én indstilling, kan man pludselig ikke få lov til at ændre på brightness og vælger man en anden, er det en anden indstilling man ikke kan ændre på. Det er dog nok også et spørgsmål om tilvænning, da jeg efter noget tids brug faktisk alligevel blev ret glad for den indstilling jeg kom frem til.

Skærmens ydeevne in-game er noget min mand har fået lov til at teste. Kort sagt har der simpelthen ikke været noget at sætte en finger på. Skærmen kører imponerende flydende og som nævnt før har den både gode farver og et skarpt billede. Min mand sidder normalt med en BenQ XL2720Z skærm og hans eneste beklagelse var, at han synes Samsung skærmen var lidt for lille. Dette problem er dog hurtigt løst ved at man vælger at investere i skærmens 27″ version der også er tilgængelig.

Selvom der ikke var noget at sætte en finger på i forhold til ydeevnen, var der alligevel et par ting der er værd at nævne. Skærmens fod er forholdsvis stor og er også rimelig høj. Dette kan give problemer for mange gamere, eftersom flere godt kan lide at sidde med deres keyboard skævt ude til venstre og så have skærmen tæt på sig. Dette er ikke rigtig muligt med denne skærm, da foden stikker længere frem end selve skærmen og foden er simpelthen for høj til, at ens keyboard kan stå henover foden.

Et andet minus, som dog kan løses, er at skærmen som standard er indstillet til at slukke efter 4 timers brug. Dette gav problemer, når skærmen in-game kom op med en meddelelse om, at man lige skal klikke på knappen bagpå, hvis man ønsker at skærmen skal forblive tændt. Denne indstilling kan heldigvis slås fra eller reguleres til større interval, hvis ikke man ønsker, at skærmen skal slukke i utide.

Plus:
Flot og klart display
Kører meget flydende
Curved skærm giver biograf lignende følelse

Minus:
Foden er lidt stor og klodset
Forudindstillet “off timer”
Svært at finde den rette indstilling

Samlet set synes jeg bestemt at Samsungs CFG70, er et rigtig godt bud på en buet gaming skærm. Ydeevnen fejler intet og det eneste minus der ikke kan løses, er det lidt store fod. Jeg er blevet lidt fan af den buede skærm, som jeg faktisk synes fungerer rigtig godt og det er derfor ikke utænkeligt at jeg selv må ud og investere i en buet skærm i fremtiden!


Danske eSport - Facebook chatgruppe https://www.facebook.com/groups/1508178942841208/

eSport.dk - Hurtige eSports nyheder https://www.facebook.com/eSportdk/
Daglig leder af esport.dk

No comments

Skriv et svar